TRÄNING PÅ RECEPT

Människan är byggd för att röra på sig. När vi rör oss mår vi bra både i kropp och själ. Många behöver vägledning för att komma igång och fortsätta röra på sig regelbundet. För att göra det enkelt för dig som har fått träning på recept erbjuder vi jympapass som leds av F&S diplomerade ledare och värdar med extra lyhördhet för dig som är FaR-motionär.

- Bas
Enkelt och effektivt utan hopp. Passar dig som vill ha en skonsam träning som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden.

Receptet
Fysisk aktivitet på recept (FaR) innebär att leg.sjukvårdspersonal ex. distriktsläkaren, sjuksköterskan, sjukgymnasten, dietisten, arbetsterapeuten eller barnmorskan skriver ett recept med en anpassad ordination av fysisk aktivitet. Du kan också få träffa en FaR-samordnare för att få testa din konditionsnivå och sedan göra ett återbesök för att utvärdera din utveckling,
Aktiviteter som ordineras på recept och bedrivs utanför sjukvården ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård.

Plats: Hjalmar Lundbohmsskolans B-hall
Kostnad, läs här>> 
Ha på dig: sköna och mjuka kläder att röra dig i och bra skor för inomhusaktivitet samt bh om du är kvinna. Ta med dig en vattenflaska.
Berätta för föreningens funktionärer, klädda i röd/vita kläder, att du är FaR-Motionär innan passet så får du mer information om passet och vi försöker besvara dina frågor kring träningen hos oss.

För ytterligare information:
Har du frågor eller funderingar? Kontakta gärna vår FaR-informatör Eva Raattamaa via e-post friskissvettiskiruna@hotmail.com 

Extra VARMT VÄLKOMMEN till oss!